Copywriter / Content Specialist

Apply now

Copywriter / Content Specialist

Full-time · Breda

Ben jij een echte verhalenverteller? Goed met woorden? Word jij er blij van om verschillende soorten content te schrijven voor uiteenlopende doelgroepen? Dan ben jij de persoon waar wij graag mee in gesprek gaan!

Bambelo

Wij hebben de ambitie om “The Destination Platform for Consumer Services in Europe” te worden. Dit doen wij middels tientallen vergelijkings- en dienstenplatformen in heel Europa. We zijn op dit moment actief in Nederland, België, Spanje, Frankrijk en Italië. We hebben grootse plannen om verder uit te breiden naar meer Europese landen om onze droom te realiseren.

Vanuit ons kantoor in Breda verbinden we actief onze aangesloten partners uit verschillende landen met geïnteresseerde consumenten. Wij brengen vraag en aanbod dichter bij elkaar. De diversiteit aan aanbieders van diensten en producten is groot; van een passende makelaar tot de allerbeste schilder.

Jouw rol als Copywriter / Content Specialist

Als Copywriter / Content Specialist bij Bambelo ben je verantwoordelijk voor het overgrote deel van alle geschreven content. Denk aan het (her)schrijven van teksten op onze website, nieuwe landingspagina’s, B2B e-mails voor prospects en partners, persberichten, social posts en meer. Content is natuurlijk overal te vinden.

We zijn een internationaal bedrijf maar geen zorgen, je hoeft niet zelf teksten in 6 verschillende talen te schrijven. Het realiseren van de nodige vertalingen gaat wel een van jouw verantwoordelijkheden zijn. We werken samen met vertaalbureaus en hebben in-house verschillende native-sprekers die graag helpen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er een visie op content heerst binnen de organisatie en het is aan jou om deze te vormgeven en te waarborgen. Denk hierbij aan interne en externe communicatie, presentatie- en e-mailtemplates en het bepalen van een duidelijke tone of voice.

Hoe ga je dit doen?

Daar mag je voor een groot deel zelf invulling aan geven. Jij bent de kartrekker en geeft vorm aan de visie rondom content. Je werkt nauw samen met het marketingteam (5ft) om content aan te laten sluiten op onze marketingdoelen en je zult ook projecten draaien in samenspraak met onze grote salesafdeling. 

Jouw toekomstige bedrijf en team

De Bambelo cultuur en onze collega’s zijn verreweg het belangrijkste binnen Bambelo. Je komt terecht in een ambitieus team met marketingspecialisten. SEA, Social, Data, B2B: ieder heeft zo zijn specialisme. Wij hechten veel waarde aan verantwoordelijkheid, vrijheid, data-gedreven keuzes en proactiviteit. Bij alles wat we doen staat plezier centraal.

Herken jij jezelf in onderstaand profiel?

 • Je hebt enkele jaren ervaring als content specialist of in een soortgelijke functie; 
 • Je bent proactief, zelfstandig en durft het voortouw te nemen;
 • Je schrijft correct Nederlands - voor jou is iedere spelfout er 1 te veel; 
 • Werkervaring aan de klantzijde in een digitale organisatie is een pré; 
 • Je bent comfortabel in een organisatie waar Engels de voertaal is. 

Hard werken wordt beloond bij Bambelo:

 • Een fulltime baan in een gezellig en enthousiast team waarbij ruimte is voor eigen ideeën en initiatief;
 • Kantoor in hartje centrum van Breda;
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken;
 • Uitgebreide lunch op kantoor, gezellige sociale activiteiten, wekelijkse sport/bokslessen en een maandelijkse bedrijfsmassage;
 • Een salaris welke past bij jouw ervaring en rol, aangevuld met 25 vakantiedagen, een goede pensioenregeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van onze collectieve zorgverzekering;
 • Je komt te werken bij één van de beste werkgevers van Nederland volgens Indeed (én uiteraard volgens al onze collega’s) met een score van 4,9 uit 5!

Ben je enthousiast en wil je solliciteren?

Leuk! We horen graag van je waarom je bij ons wilt komen werken. Laat jouw cv en motivatiebrief bij ons achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je meer weten of heb je naar aanleiding van deze vacature vragen? Neem dan gerust contact op met onze HR afdeling 076 30 60 253 of via de mail (jobs@bambelo.com).